Ik heb geleerd dat ik een liefdevol mens kan zijn’

De 28-jarige Bilal dreigde drie jaar geleden compleet te ontsporen. Door Gentle Teaching ontdekte hij dat er betere manieren zijn dan slaan, om zijn problemen op te lossen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Gentle Teaching
Gentle Teaching is binnen Prinsenstichting de basis voor de manier waarop zorgverleners met cliënten omgaan. Foto: Diederik van der Laan/Dutch Photo Agency

Gentle Teaching is een methodiek die een vertrouwensrelatie tussen zorgverlener en cliënt moet bewerkstelligen. Doel is dat cliënten zich veilig en geliefd voelen en er companionship ontstaat waardoor probleemgedrag vermindert en positief gedrag wordt versterkt. De Prinsenstichting in Purmerend biedt zorg aan mensen met een verstandelijke beperking en voert de methode in alle lagen van haar organisatie door.

Ook een liefdevol mens

‘Ik ben een monster geweest, maar ik heb geleerd dat ik dat niet hoef te zijn. Ik kan ook een liefdevol mens zijn.’ De 28-jarige Bilal heeft het over de mishandeling van zijn vriendin waarvoor hij in totaal

0
520

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.