Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inez Joung directeur Dutch Hospital Data

Redactie Zorgvisie
Het bestuur van Dutch Hospital Data (DHD)heeft met ingang van 1 juli mevrouw Inez Joung benoemd tot directeur. Inez volgt in deze functie Jan Jozef Pool op, die bij DHD werkzaam blijft als manager Registraties.

Joung heeft Geneeskunde en Beleids- en Bestuurswetenschappen gestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Aansluitend heeft Joung op de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg van het Erasmus Medisch Centrum promotieonderzoek verricht naar de relatie tussen burgerlijke staat en gezondheid. Voor haar proefschrift heeft zij in 1996 de Volksgezondheidsprijs van de Vereniging voor Volksgezondheid en Wetenschap ontvangen. In de daarop volgende jaren is zij aan genoemde afdeling verbonden gebleven als universitair docent. Sinds 2005 is Inez Joung hoofd geweest van de afdeling Regionale Samenwerking Oncologie van het Integraal Kankercentrum Rotterdam (IKR). Per 1 juli is zij werkzaam als directeur DHD. De Stichting DHD is begin 2008 door de NVZ en de NFU opgericht met als doel het beheren en onderhouden van verzamelingen van ziekenhuisgegevens en het bevorderen van een hoogwaardige informatievoorziening met betrekking tot de ziekenhuiszorg. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.