Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inhoud Zorgvisie magazine nr. 4, 2020

Eindredacteur
In het magazine dat vrijdag 22 mei is verschenen uiteraard veel artikelen die met de coronacrisis te maken hebben. Allereerst al het interview met ouderenzorgbestuurder Conny Helder die naast haar positie als bestuurder van tanteLouise, als bestuurder van het regionale overleg Noord-Brabant en als bestuurder van ActiZ er de handen vol aan had. Daarnaast leest u ook  over andere bestuurlijke onderwerpen, zoals diversiteit, duurzaamheid en de rol van familieleden in de ggz.
Zorgvisie magazine nr. 4, 2020

Interview
Conny Helder
Gedwongen door de coronacrisis is de ggz overgestapt op online behandelen. De een juicht deze vorm van zorg op afstand toe; de ander heeft bedenkingen.

Diversiteit
Iedereen welkom
Verpleeghuizen doen hun best ook migrantenouderen goede zorg te leveren. De aanpak per huis verschilt.

Aandacht
Nazorg nodig voor zorgverleners
De emotionele impact van het werk tijdens de coronacrisis is groot voor zorgverleners. Burn-out en PTSS liggen op de loer.

Bent u Zorgvisie-abonnee? Lees hier de magazineartikelen online. Nog geen abonnee? Kies uw abonnement. Zorgvisie compleet-abonnees ontvangen de papieren versie van Zorgvisie magazine vanaf vrijdag 22 mei per post.

Plannen
Inkoopbeleid
De coronacrisis doorkruist de plannen van de zorgverzekeraars voor 2021. Wellicht moeten ze bijsturen, maar ze houden vast aan hun ambities.

Psychiatrie
Om de cliënt
Familie en vrienden zijn onmisbaar bij de behandeling. Zij bieden de cliënt steun en de behandelaar informatie.

Beleid
Werkagenda
Crisis dwingt ook de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving tot creatieve, nieuwe oplossingen.

Visie
De hype voorbij
Leefstijlgeneeskunde verdient een vaste plek binnen het zorgstelsel. Dat gaat nog niet zo makkelijk; opschaling laat op zich wachten.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.