Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties16

Inkomen bestuurders zorgverzekeraars boven zorgnorm

Mark van Dorresteijn
De meeste topbestuurders van zorgverzekeraars verdienen meer dan de norm die geldt voor bestuurders van zorginstellingen. Zo blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws.
Inkomen bestuurders zorgverzekeraars boven zorgnorm

Zorgverzekeraars hoeven zich als enige in de zorg nog niet te voldoen aan inkomensnormen voor instanties die met publiek geld worden gefinancierd. De Kamer vindt dat ze dat wel zijn, omdat ze gedeeltelijk met publiek geld gefinancierd worden.

Inkomen

Alleen de bestuurders van DSW en ASR verdienen minder dan de norm. ASR geeft geen gegevens maar zegt dat het salaris wel onder de norm ligt. De top drie zijn Menzis-topman Roger van Boxtel met 391.000 euro, zijn collega bij CZ met 415.000 euro en de VGZ-topman met 429.000 euro. Zorgverzekeraars Nederland meldt aan RTL dat zij een maximumsalaris voor zorgverzekeraars opmerkelijk vinden omdat verzekeraars private ondernemingen zijn.

Wet normering topinkomens

De Wet normering topinkomens (WNT) moet de salarissen van bestuurders in publieke en semi-publieke overheid aan banden moeten leggen. Dit wetsvoorstel ligt momenteel nog bij de Eerste Kamer. De zorgsector heeft wel een eigen code voor salarissen en het voorstel is dat deze eigen code ook de norm wordt in de WNT.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP )

Lees ook:

Senaat vraagt advies over Wet normering topinkomens

NVZD vraagt uitstel van besluit over topinkomens

NVZD wil verplichte salariscode zorgbestuurders

16 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Premie’s zullen enenals het eigen risico nog flink stijgen. Waarschijnlijk (eigen risico ) naar 770 euro per persoon/ per jaar.
  Hoe is dit allemaal te rijmen terwijl we al zoveel in moeten leveren (ik ben AOW-er). In de toekomst zal een ieder een lening bij de bank moeten sluiten om de salarissen van ZORGbestuurders te kunnen( of is het MOETEN) betalen. Schandelijk!!!!!!

 3. Het is te bezopen om de zgn gelijkstelling met Balkenendenorm te doen of , dat salaris normaal is, terwijl het wel van de vrijwilligers in de zorg bijna komen moet!
  Net als bij de banken, ze gaan gewoon door of hun neus bloed, niet lullen maar zakken vullen!

 4. Zorgverzekeraars Nederland meldt aan RTL dat zij een maximumsalaris voor zorgverzekeraars opmerkelijk vinden omdat verzekeraars private ondernemingen zijn. Toch bijzonder dat zorgverzekereaars vinden dat ze private ondernemingen zijn, maar dat als het gaat om betaling van zorgverleners het ineens “gemeenschapsgeld” is, en een maximumsalaris wel degelijk door de overheid willekeurig naar beneden bijgesteld kan worden.

 5. Mooi he. Premie in België is geen 30,- per jaar, in Nederland moet iedereen, inkomen of niet, meer dan 100 ophoesten. Wie niet kan betalen door even onvoldoende inkomen krijgt strafpremie en boetes. Jongeren en ontslagen mensen worden kansloos de schuldsanering ingeflikkerd. “Sociaal” noemen we dat. Ondertussen zie je mensen die dit mogelijk hebben gemaakt terug op mooie posities. Zorg verzekerd? Hahaha. Eerst zelf 2 termijnen aan premies aftikken, stomme burger. Kwaliteit die je krijgt? Laat maar als je zelf niet assertief bent.

 6. nu snap ik helemaal waarom de zorg zo duur is !!!!,ook de directeur cvz gaat met 400.000 naar huis,schandalig, ga eerst aan de norm van 200.000 voldoen en ga niet over de rug van eenvoudige mensen die vaak aan de onderkant van de samenleving zich bevinden geld halen,of de overheid moet dan toch maar de inkomstenbelasting boven 200.000 voor 90% belasten

 7. Deze salarissen zijn gewoon…. THERAPIE !! Behandeling van MEGALOMANIE met derivatenuitslag mag dan ook best wat kosten . Misschien kan het cvz ook onderzoek doen of dit wel zeer dure medicijn wel helpt bij deze “”zeldzame”” afwijking of verslaving ?? Leuk te zien overigens hoe deze bestuurders ……..ZELFREDZAAMHEID tonen en over hun therapie zelfs loonBELASTING betalen .

 8. De nieuwe graaiers in de zorg zitten dus bij de top van de verzekeraars.
  En wat te denken van het leger adviseurs, Wouter Bos voorop. Ook zij zijn de zorg in komen macheren om veel zorg geld weg te halen bij de mensen met de handen aan het bed. Dat gaat nu naar dure consultants.
  En maar roepen dat vergrijzing geld kost! Meer dan 20% van het zorgbudget gaat naar deze zorgcriminelen.

 9. Het zou eerder raar zijn om je niet druk te maken en wel om een heleboel redenen. 3 a 4 ton aan salaris is buitengewoon krankzinnig als je bedenkt dat de regie van de zorg in handen is van de zorgverzekeraars die ons ieder jaar weer verblijen met een premieverhoging . Zorgverleners moeten steeds meer inleveren terwijl de bestuurders van zorgverzekeraars er alleen maar op voorruit gaan. Politici kijken ernaar en doen niets en wel om de volgende redenen. Wanneer een politici klaar is met zijn politieke carrière hij in dienst treed van een zorgverzkeraar, bank, financiële instelling ……. Snijden in het toekomstige eigen inkomen zal men echt niet doen.

 10. Het salaris van deze bestuurders wordt toch ook betaald uit de zorgpolissen die wij allen ophoesten. Waarom wordt de het inkomen van de medisch specialist door allerlei groepjes geanalyseerd en wordt de vrije vestiging bijna onmogelijk gemaakt, maar kunnen deze lui er met veel hogere inkomens (met daarnaast waarschijnlijk nog een veelvoud aan commissariaten) zonder problemen mee weg komen???
  Politiek: doe eens gauw aanpakken

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.