Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie blij met blaaskankernorm urologen

Mark van Dorresteijn
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is blij met het initiatief van de Nederlandse Vereniging van Urologen (NVU) om zelf met een kwaliteitsnorm te komen voor ingewikkelde blaaskankeroperaties. Dat heeft de toezichthouder vrijdag laten weten.
Inspectie blij met blaaskankernorm urologen

De urologen maakten deze week een nieuwe norm bekend waarin staat dat ziekenhuizen voortaan jaarlijks minstens tien patiënten met agressieve blaaskanker moeten opereren. De artsen kunnen op die manier voldoende routine ontwikkelen in deze zeer complexe ingrepen.

Het opstellen van zo’n volumenorm is volgens de inspectie een belangrijke eerste stap. Andere specialisten zouden volgens de toezichthouder een voorbeeld kunnen nemen aan de urologen. Voor vrijwel alle kankerbehandelingen geldt dat de kans van slagen groter is naarmate artsen de ingreep vaker uitvoeren, aldus de IGZ. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Kwaliteitsnormen moeten behandeling blaaskanker verbeteren

CZ neemt blaaskankerzorg onder de loep

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.