Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Inspectie heft toezicht Haags verpleeghuis op

Mark van Dorresteijn
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht op verpleeghuis Houtwijk (180 bewoners) in Den Haag opgeheven. Dat heeft de toezichthouder vandaag bekendgemaakt. De kwaliteit van de zorg is verbeterd, aldus de inspectie, die het verpleeghuis wel in de gaten blijft houden.
Inspectie heft toezicht Haags verpleeghuis op

IGZ verscherpte in november vorig jaar het toezicht op Houtwijk omdat de zorg onder de maat was. Zo kwam het voor dat bewoners verkeerde medicijnen kregen toegediend. Ook deugde het hang- en sluitwerk van deuren en ramen niet waardoor demente bewoners konden ontsnappen. Dat probleem speelde overigens ook bij andere verpleeghuizen van de HWW Zorg, de opvolger van het failliete Meavita. In minstens een geval kwam een bewoner om het leven na een ontsnapping.

Veiligheid onder druk

Daarbij werd te weinig gedaan om te voorkomen dat bewoners zouden vallen.

Na het faillissement van Meavita in 2009 maakte opvolger HWW Zorg een zeer roerige start. De inspectie moest een aantal keer ingrijpen omdat de veiligheid van bewoners onder druk stond. Daarbij bleek uit filmbeelden die in het geheim waren gemaakt dat personeelsleden hoogbejaarde bewoners uitscholden en bedreigden. Uiteindelijk zijn hiervoor vijf medewerkers ontslagen.

Fuseren

Volgens een woordvoerder van HWW is het concern bezig uit het dal te krabbelen. Het is volgens hem niet uitgesloten dat de organisatie fuseert met andere zorginstellingen om zo financieel en organisatorisch gezonder te worden. (ANP)

Lees ook:

Verpleeghuis van HWW Zorg onder verscherpt toezicht

Drie locaties HWW Zorg presteren onder de maat

Inspectie plaatst OK’s Winterswijk onder toezicht

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.