Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie pakt thuiszorginstellingen Hanimeli en Cura Domestica aan

Mark van Dorresteijn
De thuiszorginstellingen Hanimeli in Enschede en Cura Domestica in Boxmeer moeten hun werkzaamheden grotendeels staken. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gisteren bekendgemaakt.
Inspectie pakt thuiszorginstellingen Hanimeli en Cura Domestica aan

Beide bedrijven moeten stoppen met hun activiteiten op het gebied van verzorging en verpleging. Zij mogen per direct geen nieuwe cliënten meer aannemen en moeten de zorg voor hun bestaande cliënten binnen twee weken overdragen aan een andere thuiszorgorganisatie. Cura Domestica mag ook geen huishoudelijk werk meer aanbieden.

Verscherpt toezicht

De twee instellingen stonden onder verscherpt toezicht omdat de zorg die zij leveren, niet voldoet aan de kwaliteitsnormen. Zij slaagden er de afgelopen maanden niet in hun dienstverlening voldoende te verbeteren. De IGZ had om die reden ook sancties in petto tegen Let’s Go Zorg in Hasselt. Dat bedrijf is evenwel onlangs failliet gegaan. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

IGZ grijpt weer in bij thuiszorgorganisaties (Hanimeli)

Opnieuw verscherpt toezicht voor thuiszorgorganisaties (Cura Domestica)

IGZ: ‘Kwaliteit Abrona moet snel verbeteren’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.