Instellingen verliezen toegang regelarme zorg

Het ministerie van VWS ziet geen heil in Experimenten regelarme zorg (ERAI) voor intramurale instellingen. ERAI-trajecten bij instellingen voor zware zorg hebben volgens staatssecretaris Martin van Rijn van VWS te weinig opgeleverd.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Instellingen verliezen toegang regelarme zorg
Foto: ANP Photo

Als de Wet langdurige zorg (Wlz) in 2015 wordt ingevoerd, kunnen intramurale instellingen zich niet meer  aanmelden voor ERAI-trajecten. Dat blijkt uit deze week verschenen schriftelijke antwoorden op Kamervragen over de Wlz. In ERAI-trajecten krijgen aanbieders het mandaat om zelf indicaties te stellen op basis van veel minder regels en voorwaarden dan buiten het experiment mogelijk is. Ondanks het feit dat er nog geen evaluatie van de ERAI heeft plaatsgevonden, oordeelt staatssecretaris Van Rijn dat ERAI-trajecten wel nuttig zijn in de extramurale zorg, maar niet voor intramurale instellingen. ‘In slechts zes ERAI-experimenten is met indicatiestelling voor intramurale zorg geëxperimenteerd’,

0
31

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.