Instellingen verliezen toegang regelarme zorg

Het ministerie van VWS ziet geen heil in Experimenten regelarme zorg (ERAI) voor intramurale instellingen. ERAI-trajecten bij instellingen voor zware zorg hebben volgens staatssecretaris Martin van Rijn van VWS te weinig opgeleverd.
Instellingen verliezen toegang regelarme zorg
Foto: ANP Photo

Als de Wet langdurige zorg (Wlz) in 2015 wordt ingevoerd, kunnen intramurale instellingen zich niet meer  aanmelden voor ERAI-trajecten. Dat blijkt uit deze week verschenen schriftelijke antwoorden op Kamervragen over de Wlz. In ERAI-trajecten krijgen aanbieders het mandaat om zelf indicaties te stellen op basis van veel minder regels en voorwaarden dan buiten het experiment mogelijk is. Ondanks het feit dat er nog geen evaluatie van de ERAI heeft plaatsgevonden, oordeelt staatssecretaris Van Rijn dat ERAI-trajecten wel nuttig zijn in de extramurale zorg, maar niet voor intramurale instellingen. ‘In slechts zes ERAI-experimenten is met indicatiestelling voor intramurale zorg geëxperimenteerd’,

0
27

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.