Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Integrale vergelijking van kosten verdeelt verpleeghuiszorg

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Minister Hugo de Jonge van VWS wil dat zorgkantoren vanaf 2022 elk verpleeghuis een tarief op maat geven. Zorgkantoren moeten met de integrale vergelijking van kosten minder efficiënte verpleeghuizen doelmatiger laten gaan werken. ActiZ en ZN zijn kritisch over de plannen voor een nieuwe bekostiging.
Twee 'Gooise gastvrouwen': Els Feher en Irma Groos. Beide werken in het verpleeghuis De Antonius Hof. Foto: Springer Media
Twee 'Gooise gastvrouwen': Els Feher en Irma Groos. Beide werken in het verpleeghuis De Antonius Hof. Foto: Springer Media
Premium

De nieuwe bekostiging voor verpleeghuiszorg

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. In alle soorten van zorgbekostiging is het een drama hoe de bekostiging in elkaar steekt. RvT en bestuurders maken er er al jaren een feestje van. De ene bestuurder kan niet onderdoen voor de andere. Ze vinden zich allemaal heel belangrijk. Intussen staat de bestuurder in het loongebouw veraf van de uitvoerde zorg. Waarom die hoogmoed en waarom verzekeraars- en Overheid dat het zo uit de hand loopt. Overheid u draagt schuld aan dit zorgdrama. We zien gelijke zaken / onderwerpen bij andere overheidsinstellingen, het vrije loongebouw en het vrije spel van doe maar…………..

  2. Lees alle reacties
  3. onderwerp ”Integrale vergelijking van kosten verdeelt de verpleeghuiszorg vanaf 2022” Er breekt een nieuw circus los. Enerzijds is het goed dat er een rem wordt gezet op de ongebreidelde uitgaven van de kosten overhead, inclusief de salarissen van directie en management. Anderzijds zal dit ten koste gaan van het zorgbudget aandeel client. Veel beter is, dat de oude regide bekostigingsregels terugkomen. Dat X budget besteed mag worden aan de directe zorg. Hiervoor is nodig dat grootboekrekeningstelsel wordt beschreven over welke kosten behoren tot de directe zorg. Heel eenvoudig en werkbaar en voor iedereen duidelijk. Dan pas komt er grip op de bekostiging van de verpleeghuiszorg, etc. en wordt het kaf van het koren gescheiden!!!!!!!!!!!

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.