Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Interzorg verwelkomt drie nieuwe leden Raad van Toezicht

Redacteur Zorgvisie
Interzorg heeft per 1 juli drie nieuwe leden in de Raad van Toezicht welkom geheten. Op die datum zijn Nicoline van den Broek, Alette Hospers en Roelie Lubbers-Hilbrands aangetreden.
rubriek over intern toezicht en medezeggenschap

Interzorg zocht nieuwe leden nadat Lilianne van den Broek en Hans Arendzen de Raad van Toezicht verlieten vanwege het einde van hun statutaire termijn. Mare Riemersma heeft de raad verlaten in verband met het aanvaarden van een nieuwe functie die niet te combineren bleek met haar taken in de raad. Nicoline van den Broek, Alette Hospers en Roelie Lubbers-Hilbrands zullen de komende jaren toezicht houden.

De nieuwe leden

Nicoline van den Broek
Alette Hospers.

De zorgprofessionals van Interzorg vormen het fundament van goede zorg aan cliënten. ‘Alette Hospers kan met haar achtergrond als sociologe en ervaring als directeur HRM bij NHL Stenden Hogeschool een goede bijdrage leveren aan het verder vormgeven van die professionaliseringsslag’, aldus Interzorg.

 

Alette Hospers.
Nicoline van den Broek.

Nicoline van den Broek weet vanuit haar kennis en ervaring als huisarts wat er nodig is voor een kwalitatief goede en veilige samenwerking. Tevens vanuit haar betrokkenheid bij de opleiding huisarts- en ouderengeneeskunde van de Universiteit van Groningen kan zij een ‘waardevolle bijdrage’ leveren, laat Interzorg weten.

 

Roelie Lubbers-Hilbrands.
Roelie Lubbers-Hilbrands.

Roeline Lubbers-Hilbrands heeft ruime ervaring opgedaan in de accountancy – onder meer als eindverantwoordelijk accountant bij diverse kantoren en meest reent als partner bij Deloitte. Interzorg: ‘In combinatie met haar maatschappelijke betrokkenheid zal haar bijdrage van belang zijn om Interzorg duurzaam financieel gezond te houden.’

 

 

Raad van Toezicht Interzorg

De Raad van Toezicht houdt toezicht op het besturen door de raad van bestuur en de algemene gang van zaken binnen Interzorg. De raad ziet onder meer toe op de realisatie van de doelstellingen van Interzorg, de strategie, risico’s, kwaliteit en veiligheid, de financiële verslaglegging en de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de organisatie. De raad bestaat in totaal uit zes leden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.