Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Isala Klinieken scoort beste resultaat van de zorg

Het netto resultaat van zorginstellingen is in 2011 gemiddeld met 9,6 procent gestegen. Dat is 86,9 miljoen euro in absolute aantallen. Dit blijkt uit een analyse van jaarverslagen van 1204 zorginstellingen door inkoopcoöperatie Intrakoop. Instelling De Isala Klinieken scoort het beste resultaat.
Isala Klinieken scoort beste resultaat van de zorg

Het beste resultaat boekte vorig jaar de Isala Klinieken met een positief resultaat van 20,7 miljoen euro. Op de tweede plaats staat het Academisch Ziekenhuis Maastricht met 18,6 miljoen euro en ten slotte Zorggroep Noorderbreedte met 17,5 miljoen euro.

Rode cijfers

Over 2011 laten 220 zorginstellingen een negatief resultaat na belastingen zien. Dit aantal is vergelijkbaar met het aantal dat in 2010 rode cijfers schreef: 208. Van de 220 instellingen met een negatief resultaat in 2011 zijn er 77 die ook in 2010 al een negatief resultaat hadden. In totaal zijn 130 zorginstellingen in staat geweest om een negatief resultaat in 2010 om te buigen naar een positief resultaat in 2011.

Maasstad het slechtste resultaat

In 2011 had het Maasstad Ziekenhuis het slechtste resultaat met 14,1 miljoen euro in het rood. Na het Maasstad komt Rivierduinen met 9,8 miljoen euro negatief saldo en ten derde komt het Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg met 5,4 miljoen euro negatief.

VVT de zwaktste sector

Als zorgsector scoort de verpleging- verzorging en thuiszorgsector (vvt) het laagste resultaat met een geringe verbetering van het resultaat van 1,8 procent. De beste presterende sector vorig jaar was de ggz, die maar liefst 23,3 procent beter presteerde ten opzichte van 2010. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Bekijk het onderzoek van Intrakoop

Groene Hart Ziekenhuis sluit 2011 af met positief resultaat

Martini Ziekenhuis heeft resultaat van 7 miljoen euro

Academische ziekenhuizen boeken prima resultaat

4 REACTIES

 1. Het blijkt toch weer , dat de Marktwerking voor sommige Instellingen in de Zorg extra Euro s opleverd. Het kan wel. Dat andere ZorgInstellingen dit niet kunnen presteren , is een kwestie van hoe de Managers functioneren. Een taak van de RvT(Raad van Toezicht en Directie ) om op tijd functioneringsgesprekken te houden.De Politiek controleerd ?

 2. Lees alle reacties
 3. in ieder geval niet meer personeel, terwijl er op meerdere plaatsen ver onder de norm wordt gewerkt wat het aantal handen aan het bed betreft. En nu moet er omdat de begroting voor het eerste half jaar niet gehaald wordt er op personeel bezuinigd worden. Ik snap er niets meer van.

 4. Proficiat Isala Klinieken…..
  Of misschien toch niet ? Waar zijn we mee bezig in dit land dat we de zorginstelling met de hoogste winst (positief resultaat) op de ereplaats zetten. Goud voor Isala en de zilveren en bronzen medailles worden ook vermeld !
  Naar ging het dáár nu om in de zorg ? Winstmaximalisatie als doel en met heel eervolle vermelding ? Was hun budget welliicht te hoog ? Of heeft men onvoldoende mensen en middelen ingezet om kwalitatief goede zorg te bieden en daarom zo’n dikke winst gemaakt?
  En als het dan echt zo’n geweldige managers zijn die zoveel geld (ons premiegeld !) weten over te houden, dan ben ik benieuwd wat ze ermee gaan doen….

 5. HOPELIJK LEZEN ALLE REAGEERDERS OP HET VIERSTROOM VOORSTEL DEZE MEDEDELING: “”Het netto resultaat van de ZORGINSTELLINGEN ZORGINSTELLINGEN is in 2011 (lees 2011) gemiddeld met 9,6 procent gestegen. Dat is 86,9 miljoen euro in absolute aantallen. Dit blijkt uit een analyse van jaarverslagen van 1204 ZORGINSTELLINGEN (lees twaalfhonderdenvier)door inkoopcoöperatie Intrakoop. Zorggroep Noorderbreedte met 17,5 miljoen euro.
  JEROEN VAN DEN OEVER VAN VIERSTROOM WIL NIET ALLEEN BLIKVANGER ZIJN, HIJ DOET ZIJN WERK OOK NOG HEEL SLECHT

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.