Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Isala stapt over op HiX-epd van ChipSoft

Isala stapt met alle locaties over op één geïntegreerd elektronisch patiëntendossier (EPD): HiX. Donderdag 22 december ondertekenden het ziekenhuis en EPD-leverancier ChipSoft een samenwerkingscontract.
Isala tekent contract met ChipSoft400.jpg
Op voorgrond: voorzitter Raad van Bestuur Isala Rob Dillmann

Het nieuwe ziekenhuisinformatiesysteem vervangt de verschillende systemen die in alle locaties van Isala gebruikt worden. Vanaf oktober/november 2018 wordt het nieuwe EPD in gebruik genomen.

Hans de Boer
Hans de Boer, lid Raad van Bestuur Isala: ‘Heel Isala kiest voor de implementatie van één geïntegreerd EPD waardoor iedereen die bij de behandeling en begeleiding van patiënten betrokken is, altijd over de meest actuele en complete informatie beschikt. Gebruikmaken van één systeem betekent het borgen van veilige zorg voor onze patiënt en meer efficiëntie in ons werk. Nu volgt een heel intensief traject om alles samen goed voor te bereiden en in te richten zodat we in oktober/november 2018 live kunnen.’

Hans Mulder
Volgens CEO Hans Mulder van ChipSoft profiteren niet alleen de patiënten en medewerkers van Isala van HiX, maar profiteert de hele regio. ‘Isala werkt als topklinisch ziekenhuis regionaal en landelijk nauw samen met zorgaanbieders, stichtingen en organisaties. Om het optimale uit zo’n samenwerking te halen, is het essentieel om veilig en snel informatie te kunnen uitwisselen. HiX is helemaal ingesteld op deze moderne manier van zorg verlenen. Wij kijken ernaar uit om Isala ook op dit vlak te ondersteunen.’

Dossier epd/ZIS
Het elektronisch patiëntendossier staat vol waardevolle informatie over de patiënt. Zorgverleners zijn hierdoor snel op de hoogte over de status van patiënten. Ook worden er steeds meer intelligente toepassingen bedacht die gebruik maken van deze informatie. Nauwverwant aan het epd is het ZIS ofwel ziekenhuisinformatiesysteem. Het ZIS draait om de organisatorische, financiële of logistieke aspecten van de praktijk, de behandelingen en het beheer van de patiënten(stroom).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.