Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jaap van den Heuvel naar Rode Kruis Ziekenhuis

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Jaap van den Heuvel keert terug op een oude plek: het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Hij begint er op 1 januari 2016.
Foto: Phil Nijhuis
Foto: Phil Nijhuis

Van 1997 tot en met 2004 was van den Heuvel al voorzitter van de Raad van Bestuur in het RKZ. Onder zijn leiding heeft het RKZ als eerste ziekenhuis in Nederland het ISO-9001 managementkwaliteitssysteem geïmplementeerd.

Zorg van de Zaak

Van den Heuvel treedt ook toe tot de hoofddirectie van Zorg van de Zaak, grootaandeelhouder van het Beverwijkse ziekenhuis. Deze arbodienstverlener redde begin 2014 het wankelende ziekenhuis. Naast het dagelijks bestuur van het ziekenhuis zal de nieuwe bestuurder zich bezig gaan houden met de invulling van een landelijke ziekenhuisstrategie van Zorg van de Zaak.

Rode Kruis Ziekenhuis

Van den Heuvel volgt Jeroen van Roon op die op 1 december is begonnen als bestuurslid van het Amsterdamse OLVG. Zittende bestuursleden van het ziekenhuis Doranne Hilarius en Caroline Beentjes: ‘In Jaap van den Heuvel hebben wij niet alleen een zeer ervaren ziekenhuisbestuurder gevonden, maar ook een prettig mens en collega die er naar uitkijkt om samen met ons de visie en ambitie van het ziekenhuis verder vorm te geven en te realiseren.’ Van den Heuvel krijgt onder meer strategie, financiën en allianties in zijn portefeuille. Van den Heuvel: ‘Het RKZ is een echt doctors hospital, waarin de medische staf actief meedenkt over de koers van het ziekenhuis, de kwaliteit van zorg en patiënttevredenheid.’

Reinier Haga Groep

Op dit moment is Van den Heuvel lid van de raad van bestuur van de Reinier Haga Groep en bestuursvoorzitter van het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft. Onder zijn leiding is het Reinier de Graaf voorbereid voor de fusie met het HagaZiekenhuis in 2012. Begin 2015 nam de Reinier Haga Groep het Lange Land Ziekenhuis over.

Personalia

Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen. Bekijk het dossier.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.