Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jaaroverzicht / maart

Bestuurders U en Zo Thuiszorg opgepakt

Vier bestuurders van U en Zo thuiszorg worden aangehouden op verdenking van miljoenenfraude met pgb’s en zorg in natura. De mannen worden verdacht van valsheid in geschrifte, verduistering, witwassen en deelneming aan een criminele organisatie. De zaak kwam aan het rollen nadat er verschillende keren cashgeld werd opgenomen in bedragen van boven de 25.000 euro. U en Zo profileert zich als islamitische thuiszorgorganisatie en richt zich van origine vooral op Marokkanen in grote steden. Doordat U en Zo op last van justitie de 1,5 miljoen euro in de kas niet kan gebruiken om medewerkers te betalen, dreigt het bedrijf kopje onder te gaan en is uitstel van betaling aan schuldeisers aangevraagd. Ook in Marokko is beslag gelegd op goederen ter waarde van 550.000 euro. Stat in Zoetermeer neemt de zorginstelling over.

Zorgmanager van het jaar

Claudia Zuiderwijk wordt uitgeroepen tot Zorgmanager van het Jaar 2008. Claudia Zuiderwijk is voorzitter van de raad voor bestuur van de Tergooiziekenhuizen, ontstaan uit de fusie van Ziekenhuis Hilversum en Ziekenhuis Gooi-Noord. De jury noemt Zuiderwijk een bevlogen, creatieve, onconventionele en ambitieuze bestuurder.

VWS-beleid jaagt oudere verpleeghuis in

Ouderen worden gedwongen te verhuizen naar het verpleeghuis. De belangrijkste oorzaak: bezuinigingen op de thuiszorg. De oorzaak is een verandering in de indicatiestelling. Het Centrum Indicatiestelling Zorg beoordeelt sinds 1 juli 2007 ‘objectief’ of ouderen thuis kunnen wonen. Was voorheen hun woonwens het uitgangspunt, nu krijgen ze sneller een indicatie voor ‘verblijf’, bijvoorbeeld als ze een beschermde omgeving nodig hebben. Vanaf 2009 moet het volledige pakket thuis de oplossing zijn.

De Open Ankh verder als Zorgcoöperatie Nederland

De coöperatieve vereniging De Open Ankh heet voortaan Zorgcoöperatie Nederland. In 2007 had De Open Ankh al gekozen voor een nieuwe samenwerkingsvorm: de coöperatieve vereniging. Die vormt een alternatief voor organisaties die niet willen fuseren, omdat ze hun zelfstandigheid willen behouden. Ze werken samen bij inkoop, bankieren, verzekeren, ict en hrm.

Naar april

Terug naar het jaaroverzicht

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.