Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Jaarverslag Pasana opnieuw afgekeurd

Mark van Dorresteijn
De externe accountant van zorggroep Pasana in Dokkum weigert de jaarrekening van de instelling te tekenen. Dat meldt RTL Z. Pasana mist daardoor opnieuw de deadline voor de presentatie van het jaarverslag over 2012.
Jaarverslag Pasana opnieuw afgekeurd
Foto: ANP Roos Koole

Ziekenhuizen hadden afgelopen jaar grote moeite met het aanleveren van de jaarverslagen. PwC-partner Arjen Hakbijl stelde al dat de bekostiging van ziekenhuizen en het bijzondere overgangsjaar 2012 zorgden voor een ingewikkelde exercitie. ‘De jaarrekeningen van ziekenhuizen moeten volgend jaar transparanter en begrijpelijker.’

Problemen Pasana

Pasana was een van de ziekenhuizen die geen goedkeuring kreeg voor jaarstukken. De zorggroep kreeg uitstel tot einde van het jaar vanwege de financiële problemen. Michiel ter Laan, woordvoerder zorggroep Pasana, zegt tegenover RTLZ dat zij ook deze deadline niet hebben gehaald omdat KPMG de stukken niet wil goedkeuren. De zorggroep heeft nu opnieuw uitstel gevraagd. Ter Laan verwacht wel beterschap en hij denkt niet dat de fusie met ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten bedreigd wordt. ‘Bij de fusie wisten wij dat de situatie niet rooskleurig was, en door de reorganisatie zullen de resultaten vanaf dit jaar weer verbeteren. Maar ook 2013 zal nog slecht zijn.’

2 REACTIES

  1. #Ronald, daar is niets merkwaardig aan. KPMG weet wel wat er ontbreekt. Maar bij Pasana is het financieel een rommeltje. Of ze hebben de gevraagde stukken niet, of ze proberen hun erbarmelijke financiele stand van zaken te verhullen om de fusie niet in gevaar te brengen (tijd rekken noemen ze dat tot het probleem vanzelf ‘verdwijnt’).

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.