Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jacquelien Noordhoek in toezicht Flevolandziekenhuis

Sarah Berends
Jacquelien Noordhoek uit Almere is met ingang van 16 januari 2014 benoemd tot lid van de raad van toezicht van het Flevolandziekenhuis.
Jacquelien Noordhoek in toezicht Flevolandziekenhuis
Foto: Jacquelien Noordhoek

Noordhoek was sinds 1 januari 2013 voorzitter, en daarvoor lid, van de Cliëntenraad van het Flevoziekenhuis. Vanuit die positie is zij benoemd tot lid van de raad van toezicht. Ook werkt zij als directeur voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS), daarnaast is ze als extern promovendus verbonden aan het Athena Instituut van de Vrije Universiteit, waar zij werkt aan een dissertatie over patiëntenparticipatie.

Patiënt

Gedurende haar loopbaan hebben de interesse en expertise van Jacquelien Noordhoek zich vooral ontwikkeld in de richting van de positie en situatie van de patiënt. ‘Als we patiënten op een gestructureerde manier kunnen laten participeren in het zorgproces, kan er veel winst behaald worden, zowel wat betreft de kwaliteit van zorg maar ook met betrekking tot  financiën.’ Noordhoek heeft een brede achtergrond, namelijk van sociale wetenschappen en bedrijfskunde. Ze is behalve werkzaam voor de NCFS ook lid van het bestuur van de Samenwerkende Gezondheidsfondsen en vicepresident van CF Europe.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.