Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Jan Harm Zwaveling in bestuur Máxima Medisch Centrum

Jan Harm Zwaveling is per 1 januari lid van de raad van bestuur van het Máxima Medisch Centrum Eindhoven/Veldhoven. Samen met bestuursvoorzitter Rob van 't Hullenaar vormt Zwaveling de raad van bestuur.
Jan Harm Zwaveling in bestuur Máxima Medisch Centrum

Zwaveling werkte bij UMC+ (azM en de universiteit Maastricht). Daar was hij hoofd van de afdeling Intensive Care en voorzitter van het stafconvent. Sinds 2005 is hij daarnaast hoogleraar intensive care geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht. Eerder was hij werkzaam bij het Academisch Ziekenhuis in Groningen.

UMC+

Zwaveling gaat aan de slag als fulltime bestuurder bij Máxima Medisch Centrum. Een bewuste keuze: “Ik ben al jong als specialist begonnen in een intensief vak. Na verloop van tijd verandert je belangstelling, je scope. De basis is: zieke mensen beter maken. Als je dat zelf een tijd hebt gedaan, zie je hoe de organisatie van de afdeling er omheen daaraan kan bijdragen. Ik vind het erg leuk om mee te bouwen aan de veranderingen in een heel ziekenhuis en in de ziekenhuiswereld. De landelijke ontwikkelingen gaan snel en uiteindelijk zullen patiënten steeds meer gaan kiezen voor een ziekenhuis op basis van de kwaliteiten in plaats van de afstand.” Zwaveling volgt Erik Heineman op die in april 2009 MMC heeft verlaten. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Maxima MC en Maastricht UMC+ willen samenwerken

MMC Eindhoven investeert 120 miljoen in bouw

2 REACTIES

  1. Ik hoop van harte dat Jan Harm Zwaveling, geinspireerd door zijn werkervaringen in de intensieve zorgverlening, er effectief aan kan bijdragen dat de kwaliteit van de geleverde patientenzorg in MMC méér centraal komt te staan. – Zoals in ‘Zorgvisie’ van jan. door hoofdinspecteur Wim Schellekens wordt opgemerkt : “Geen enkele zorgorganisatie heeft in zijn missie staan : Binnen het budget blijven. Het heeft altijd met patientenzorg te maken” … Moge dat ook in(ons)
    MMC zichtbaar worden !

  2. Lees alle reacties
  3. Hierbij wens ik Jan Harm Zwaveling heel veel succes toe met je nieuwe Job . Zelf werkend in het Brabantse MG Breda ) denk ik dat we Europees Meer moeten samenwerken. Ook kijkend naar de ZBC-ontwikkeling in Europa.Zie het Rapport van Boer & Croon,Amsterdam.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.