Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

JBZ stoot 26 bedden af

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch doet 26 bedden de deur uit. Dat levert een besparing op van 1,1 miljoen euro. Dat meldt het ziekenhuis op haar website.
jeroen bosch ziekenhuis.jpeg

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis wil de ligduur van patiënten verkorten, schrijft het ziekenhuis. ‘Sommige patiënten vertoeven er langer dan noodzakelijk. Ze wachten bijvoorbeeld op een onderzoek dat gepland is, of hebben een plek bij een andere zorgaanbieder nodig. Als experiment gaat het ziekenhuis deze zomer twee zaken binnen 24 uur uitvoeren. Dat zijn de radiologische onderzoeken en revalidatie.’

Afdeling dicht
Door deze stap wordt een aantal bedden niet meer gebruikt en kan een afdeling dicht. Momenteel vertoeven daar patiënten Interne Geneeskunde, Longgeneeskunde en Neurologie. Deze specialismen kunnen de mensen op hun eigen afdeling kwijt. Ook vorig jaar was het ziekenhuis bezig met bedden. Toen sloot de afdeling urologie. De bedden werden verplaatst naar een andere afdeling.

Nieuwe huurder
Ouderenzorgorganisatie Van Neynsel huurt sinds enkele maanden ruimte in het JBZ, aldus het BD. Het contract loopt twee jaar. Deze zorgaanbieder biedt op die afdeling geriatrische revalidatie en eerstelijns verblijf aan zo’n 30 ouderen.

Dossier concentratie en netwerken
Concentreren of alleen verder? Voor die vraag staan veel zorginstellingen in deze onzekere tijden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.