Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jean-Paul van Haarlem in bestuur ZN

Mark van Dorresteijn
Jean-Paul van Haarlem is per 5 oktober benoemd tot bestuurslid van Zorgverzekeraars Nederland (ZN). Hij is de opvolger van Erno Kleijnenberg.
Jean-Paul van Haarlem in bestuur ZN
Foto: Stockxchng

Van Haarlem werkt sinds 1999 bij ONVZ Zorgverzekeraar en maakt sinds 2005 deel uit van de raad van bestuur. Met ingang van 1 oktober 2015 is hij bestuursvoorzitter van ONVZ Zorgverzekeraar, hij neemt de voorzittershamer van Kleijnenberg over. Kleijnenberg is per 1 oktober met pensioen gegaan en heeft als gevolg daarvan ook zijn bestuursfunctie bij ZN beëindigd.

Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Bij zijn vertrek werd Kleijnenberg benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Minister Schippers sprak Kleijnenberg via video toe en roemde hem vanwege zijn inzet voor een goed, betaalbaar en toegankelijk zorgsysteem. Kleijnenberg kreeg de Koninklijke Onderscheiding opgespeld door burgemeester Hoekema van de gemeente Wassenaar. ‘Aangezien decorandus zich voor diverse organisaties inzet die een landelijke en regionale uitstraling bevatten in de zorgsector, de aard van de functies en er sprake is van een grote mate van verantwoordelijkheid, is de conclusie dat er sprake is van een bijzondere inzet met een grote waarde voor de samenleving, zodat hij wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau’, aldus de burgemeester.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.