Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jeltje Schraverus vertrekt bij Magentazorg

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Jeltje Schraverus doet een stapje terug bij Magentazorg. Evelyn Lindeman is op 1 maart toegetreden tot de raad van bestuur.
Jeltje Schraverus
Jeltje Schraverus gaat weg bij Magentazorg.

Jeltje Schraverus ging in 2016 aan de slag bij Magentazorg. Haar opdracht was de zorginstelling in Hoord-Holland te reorganiseren. Die reorganisatie loopt nu ten einde, stelt ze zelf in een persbericht van Magentazorg vast. ‘Mijn opdracht is klaar en er breekt een nieuwe fase aan. Het is tijd voor mij om een stapje terug te doen en geleidelijk het stokje over te dragen.’

Evelyn Lindeman volgt Jeltje Schraverus op

Daarom is Evelyn Lindeman per 1 maart toegetreden tot de raad van bestuur. Zij was eerder ‘kwartiermaker’ behandelzorg bij Magentazorg, met 1.500 medewerkers de grootste werkgever in Noord-Kennemerland. Lindeman wil doorgaan op de koers die Schraverus heeft ingezet.

Raad van toezicht: onbelast leiderschap

De raad van toezicht spreekt haar waardering uit voor wat Schraverus tot stand heeft gebracht. ‘Tegelijkertijd deelt de raad van toezicht haar mening dat de periode die nu aanbreekt een leiderschap vraagt dat niet belast is met de moeilijke en soms pijnlijke keuzes die de afgelopen jaren gemaakt moesten worden’, aldus het persbericht. Desgevraagd licht Schraverus toe dat het haar opdracht was de organisatie financieel gezond te maken en de topstructuur te vernieuwen. Ook heeft ze een vastgoedplan voor de lange termijn opgesteld en enkele nieuwbouwprojecten in goede banen geleid. ‘En nu dat al is gedaan, maak ik ruimte voor een verdere opbouwer. Ik weet nog niet wat ik hierna ga doen, maar dat wordt vast in de komende maanden duidelijk!’