Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jeroen Bosch kiest voor ChipSoft

Mark van Dorresteijn
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft een contract getekend met ChipSoft om het epd HiX te implementeren. Het JBZ probeerde al eerder op het Portugese Alert over te stappen, maar dat mondde uit in een catastrofe.
Jeroen Bosch kiest voor ChipSoft
Foto: Jeroen Bosch Ziekenhuis

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis beschikt met HiX over een geïntegreerd epd/ZIS voor onder meer dossiervoering, zorgadministratie, zorglogistiek, planning en e-health.

Ambities ziekenhuis

Peter Langenbach, voorzitter raad van bestuur: ‘De ondertekening van het contract met ChipSoft geeft ons de mogelijkheid onze ambities als topklinisch ziekenhuis te realiseren: het meest patiëntveilige en patiëntgerichte ziekenhuis van Nederland te zijn. Een belangrijke stap waar we met z’n allen trots op zijn.’

Alert debacle

Het debacle startte in 2007 toen het Portugese ict-bedrijf Alert naar de Nederlandse markt kwam. Vier Nederlandse ziekenhuizen (TweeSteden, Jeroen Bosch, Atrium MC en Bernhoven) kozen uiteindelijk voor het ziekenhuisinformatiesysteem en epd van Alert. In 2011 zei het ene na het andere ziekenhuis het contract op met de leverancier. Niet veel later volgde grote schadeclaims. Alert zou niet geleverd hebben wat beloofd was. De ene na de andere rechtszaak volgde voor het JBZ en de andere ziekenhuizen over de contractbeëindiging. Recentelijk sprak het Gerechtshof zich uit in het voordeel van het JBZ. De rechter oordeelde dat het JBZ de samenwerking met Alert eenzijdig mocht beëindigen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.