Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Joke van Lonkhuijzen naar bestuur Laurens

Redacteur Zorgvisie
Het bestuur van Lauren is weer op sterkte nu Joke van Lonkhuijzen-Hoekstra is aangetreden als ad interim-bestuurder. Ze zal tot 1 mei 2017 in dienst zijn bij de zorgorganisatie.
001_rb-image-1750111.jpeg
Foto: Joke van Lonkhuijzen

Van Lonkhuijzen werkte eerder onder meer als bestuurder bij Cordaan en GGZ InGeest. Op dit moment is ze naast bestuurder bij Laurens ook lid van de raad van toezicht van het Trimbos Instituur en lid van de raad van commissarissen bij Achmea.

Laurens verbeteren
Het bestuur moest worden aangevuld nadat Ids Thepass vertrok, omdat er discussie was ontstaan over zijn positie. Laurens was één van de elf organisaties die deze zomer op de ‘zwarte lijst’ van de Inspectie voor de Gezondheidszorg te vinden was. De opgave voor het nieuwe bestuur is dan ook groot, staat in een persbericht over het aantreden van Van Lonkhuijzen. Hun doel is om Laurens in 2017 financieel gezond te maken en ervoor te zorgen dat de zorgkwaliteit geborgd is in het dagelijks werk van de medewerkers.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.