Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jongeren vullen leegstand verzorgingshuis

Sarah Berends
Het leegstaande verzorgingshuis De Olmenhof in Amstelveen gaat gebruikt worden voor jongerenhuisvesting. Per 1 april trekken de eerste bewoners in het pand.
Jongeren vullen leegstand verzorgingshuis
Foto: Camelot Europe

De scheiding van wonen en zorg sinds januari veroorzaakt leegstand van verzorgingshuizen, volgens Woonzorg Nederland en Camelot Leegstandbeheer en –advies. Zij hebben een project opgezet om de leegstand op een alternatieve manier in te vullen. Verzorgingshuis De Olmenhof staat sinds vorig jaar februari leeg. ‘Het is inspirerend om te zien dat een woningcorporatie, gespecialiseerd in ouderenzorg, de uitdaging aangaat om alternatieve oplossingen te zoeken door jongeren te huisvesten in haar leegstand’, zegt Remco van Olst, COO leegstandbeheerder Camelot Europe.

Leegstandwet

Het hervormen van het verzorgingshuis neemt drie maanden in beslag. ‘Samen met Camelot hebben wij een plan opgesteld. De gemeente Amstelveen heeft door het afgeven van vergunningen voor verhuur op basis van de leegstandwet haar bereidheid laten zien om tot een goede en snelle oplossing te komen’, aldus Erik van Leeuwen, clustermanager Woonzorg Nederland. Er komen achtentachtig  zelfstandige woonruimtes en zeven onzelfstandige woningen. De woonruimtes worden verhuurd op basis van de leegstandwet voor een periode van minimaal twee jaar.

Scheiden wonen & zorg

Het beleid om het wonen en de zorg in de care te scheiden, vormt al jaren een hoofdpijndossier voor zorgbestuurders. Hoe houden zij de verzorgingshuizen open zonder de huisvestingvergoeding?
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.