Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jos de Beer bemiddelt in Zeeuwse twist

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, ouderenzorg en ggz.
Jos de Beer gaat bemiddelen tussen de ruziënde Zeeuwse ziekenhuizen. Het provinciebestuur heeft hem benoemd als zorgverkenner.
Jos de Beer bemiddelt in Zeeuwse twist
Foto: Foto: rechtenvrij

De twist tussen Zorgsaam, werkzaam in Zeeuws-Vlaanderen, en het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) uit Walcheren, laaide onlangs op. Aanleiding vormde de opening van een kliniek door Zorgsaam vlakbij het ADRZ, terwijl de ziekenhuizen een convenant hebben afgesproken om samen te werken.

Adviseur in Zeeland

De Beer, directeur van de Nederlandse Vereniging van Bestuurders in de zorg, krijgt vier maanden de tijd om te onderzoeken hoe de Zeeuwse ziekenhuizen beter kunnen samenwerken, meldt de PZC. In 1996 was hij voorzitter van een commissie die adviseerde over de ziekenhuissituatie in Zeeuws-Vlaanderen. Ook leidde hij de Commissie ‘Toekomstvisie Curatieve Zorg Zeeland’ in 2001. De verkenner wordt aangesteld op initiatief van de PvdA, SGP, SP en VVD. De provincie trekt er 75.000 euro voor uit.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.