Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Joyce Deggens nieuwe directeur CZO

Anouk Brinkman
Het College voor Zorg Opleidingen (CZO) krijgt in september een nieuwe directeur-bestuurder. Joyce Deggens volgt dan Klaus Boonstra op die na vijf jaar met deze functie stopt.
Joyce Deggens NFU
Foto: Aad van Vliet

Joyce Deggens werkt nu nog als senior beleidsmedewerker bij de Nederlandse Federatie van Universitair medische centra (NFU). Volgens de raad van toezicht van het CZO beschikt Deggens over ‘heel veel kennis’ op het gebied van opleidingen in het verpleegkundige en medisch-ondersteunende domein. In het verleden was Deggens voorzitter van de De Nederlandse Vereniging van Intensive Care Verpleegkundigen (NVICV), voordat zij zich in 2009 aansloten bij V&VN. Deggens was ook leidinggevende op de Intensive Care Unit van het Universitair Medisch Centrum Utrecht. In 2008 haalde zij haar master Sociologie Zorg en Beleid aan de Universiteit van Amsterdam.

Over haar nieuwe functie bij het CZO zegt Deggens dat ze nieuwe verbindingen wil leggen ’tussen het toezicht op hoogwaardig praktijkgericht onderwijs, praktijkleren en een samenhangend opleidingsstelsel in een dynamische omgeving’. Klaus Boonstra stopte vorige maand met zijn functie als directeur-bestuurder, hij wil zich als zelfstandig professional toeleggen op adviesopdrachten in zorg, welzijn en onderwijs. Waarnemend directeur-bestuurder Wilma Jackson zal tot 1 september aanblijven.

Het CZO is in 2003 opgericht door de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) als landelijk orgaan voor de accreditatie van zorgopleidingen.

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.