Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kamer: Ross moet wachtlijsten oplossen

MAARSSEN - Staatssecretaris Ross moet de wachtlijsten in de thuiszorg voor 1 december hebben opgelost. Dat staat in een motie van SP-Kamerlid Agnes Kant die kamerbreed is gesteund.

De Tweede Kamer sprak 5 oktober met Ross over de aanhoudende klantenstops in de thuiszorg. De staatssecretaris hield vol dat de 95 miljoen voldoende moest zijn om de problemen op te lossen. Het was volgens Ross de verantwoordelijk van zorgkantoren en zorgaanbieders om de problemen nu op te lossen.

Motie-Kant

Maar daar neemt de Tweede Kamer geen genoegen mee. “De staatssecretaris moet de problemen oplossen”, zegt Kant. “Zij is eindverantwoordelijke en moet de regierol oppakken. Ze moet er voor 1 december voor zorgen dat iedereen die zorg nodig heeft, dat ook krijgt.” Kant diende een motie in, die een meerderheid in de Tweede Kamer op 11 oktober heeft gesteund.

Zorgautoriteit

Staatssecretaris Ross laat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) uitzoeken of er middelen in regio’s blijven liggen waarmee andere regio’s geholpen kunnen worden. Instellingen die alsnog in de problemen komen, moeten zich melden bij de NZa. VWS gaat er vanuit dat daarmee de problemen voor 1 december zijn opgelost. (Bart Kiers – ZorgVisie)

Lees ook:

Thuiszorg heeft tekort van 80 miljoen

’95 miljoen onvoldoende voor wachtlijstproblematiek’

‘Klantenstops thuiszorg blijven bestaan’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.