Minister Bruins gaat norm voor acute zorg vernieuwen

Minister Bruins voor Medische Zorg ziet de 45-minutennorm voor de acute zorg als een spreidingsnorm, niet als een harde prestatienorm. Bruins heeft de Gezondheidsraad gevraagd om een betere medische onderbouwing van de 45-minutennorm. Dat heeft de minister gezegd in een Kamerdebat over acute zorg op 3 april.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Minister Bruins
Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport. Foto: Arenda Oomen

Ambulances kunnen niet of moeilijk voldoen aan de normen voor acute zorg. Maar 3 van de 24 regionale ambulancevoorzieningen (RAV’s) voldoen aan de norm dat een ambulance binnen 15 minuten na een melding ter plekke moet zijn. Ook de 45-minutennorm wordt op veel plekken in Nederland niet gehaald: de norm dat mensen binnen 45 minuten in het ziekenhuis moeten zijn. Dat baart veel politieke partijen zorgen.

Meer dan 60 minuten

In sommige steden doet de ambulance er wel erg lang over. CDA-Kamerlid Joba van de Berg noemt Stadskanaal, Hoogeveen, Woerden en Gennep. In het Limburgse Gennep is de ambulance

0
2521

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.