Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Kamer wil stille overheveling AWBZ stoppen

Demissionair minister Klink bereidt samen met Zorgverzekeraars Nederland (ZN), de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) zorgaanbieders en cliëntenorganisaties de uitvoering van de AWBZ door zorgverzekeraars voor. Linkse partijen willen dat de minister hiermee stopt en gaan na het meireces hierover stemmen.
Kamer wil stille overheveling AWBZ stoppen

Volgens SP-Kamerlid Renske Leijten willen naast haar partij ook GroenLinks de PvdA en de PVV dat Klink staakt met zijn voorbereiding voor de overheveling van de AWBZ naar de Zorgverzekeringswet (Zvw). “Hij ziet gewoon zijn kans schoon om de AWBZ verder uit te kleden”, aldus Leijten. “Want overheveling naar de zorgverzekeraars die voor individuele verzekerden gaan onderhandelen is gewoon het einde van de collectieve zorgverzekering en het begin van ‘u verzekert u maar bij’.”

Beleidsvoornemens AWBZ

In een brief aan de Kamer van 19 april bezweert Klink de Kamer nog dat hij ‘uiteraard in deze demissionaire periode geen onomkeerbare beslissingen zal nemen.’ Maar, zo schrijft hij verder, ‘ik wil wel de komende periode gebruiken om de besluitvorming terzake verder voor te bereiden, opdat een nieuw kabinet na de zomer van 2010 hierover een beslissing kan nemen. Mede in het licht van eventuele andere beleidsvoornemens over de AWBZ.’ (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Overheveling ggz pakt ruim 1 miljard duurder uit

‘Hevel AWBZ over naar verzekeraars’

Getouwtrek gemeenten en verzekeraars over AWBZ

‘Service bij uitvoering AWBZ verbeter door zorgverzekeraars’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

5 REACTIES

  1. Als dit doorgaat, is iedere individuele AWBZ gebruiker rechtstreeks overgeleverd aan zijn geldschieter die de uitvoering [lees betalingen]moet doen, hierbij kan door niet uitbetalen de druk zo hoog worden dat er invloed uitgeoefent kan worden op de rechtmatigheid van toegekende zorg, dit is mijns inziens onwenselijk.

  2. Lees alle reacties
  3. Minister klink waar bent U mee bezig dit kan zomaar niet duur betalen en dan de mens alles af pakken hij halloooooooo
    moeten de mens achter de geraniums gaan zitten door alles stiekem af te halen waar bent U mee bezig??????????
    trouwens hoe kunt u dit gaan doen er is helemaal geen tweede kamer eerst verkiezingen wat niks wordt maar goed het zij zo maar geen AWBZ van de mens laat gaan ?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.