Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kamermeerderheid voor bestuursverbod falende zorgbestuurders

Bestuurders in de zorg die keer op keer hun werk niet goed doen, moeten voortaan van bestuursfuncties kunnen worden uitgesloten. Dat vindt de Tweede Kamer, die het kabinet donderdag vroeg zo'n bestuursverbod in de wet op te nemen.
moankeijzerANPBasMaat.jpeg
Foto: ANP Bas Maat

Het kabinet voelt weinig voor zo’n verbod, maar regeringspartij VVD en het CDA zetten door en kregen steun van een Kamermeerderheid voor hun plan. Het bestuursverbod moet gaan gelden in de ouderenzorg, de gehandicaptenzorg, de jeugdzorg en de geestelijke gezondheidszorg. Het was CDA-Kamerlid Mona Keijzer en VVD’er Sjoerd Potters een doorn in het oog dat wanpresterende bestuurders geregeld bij een andere instelling weer aan de slag gingen.

Mona Keijzer
Keijzer is ‘blij dat dit verbod er nu komt’. Ze wijst op de ‘grote negatieve gevolgen’ die het wanbeleid van falende bestuurders heeft ‘voor de mensen die afhankelijk zijn van hun goede zorgen.’ (ANP)

Dossier Governance
In het dossier governance staan artikelen over de wijze van besturen, de gedragscode en het toezicht op organisaties.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.