Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Karlijn Kwint nieuwe programmaleider ‘Dementiezorg voor Elkaar’

Redacteur Zorgvisie
Karlijn Kwint (37) volgt Robbert Huijsman op als programmaleider van Dementiezorg voor Elkaar. Zij is als senior adviseur werkzaam bij Vilans, waar ze ook programmaleider is van het programma Kennisinfrastructuur Langdurige Zorg.
Karlijn Kwint (002)

Het programma ‘Dementiezorg voor elkaar’, één van de drie pijlers van het Deltaplan Dementie, ondersteunt samenwerkende professionals bij het verbeteren van de dementiezorg en -ondersteuning voor mensen die thuis wonen en hun naasten. In het programma werken Movisie, Nivel, Pharos, het Trimbos-instituut en Vilans samen. Het programma wordt gesubsidieerd door het ministerie van VWS en loopt tot en met 2020. Robbert Huijsman is per 1 januari 2019 bestuurder van Geriant.

Achtergrond

Kwint deed als geestelijk verzorger in een verpleeghuis ervaring op met mensen met dementie en rondde aan Nyenrode de opleiding Bedrijfskunde af. Verder vervulde en vervult zij diverse toezichthoudende functies, onder andere in het onderwijs en in de geestelijke gezondheidszorg. ‘Wat mij aanspreekt in het programma is dat de verbetering van zorg voor mensen met dementie gezamenlijk met andere partners en vanuit verschillende invalshoeken wordt opgepakt’, aldus Kwint. ‘Ik kijk ernaar uit om met die partners die zorg te verbeteren. Zodat we met elkaar werken aan een samenleving waarin de zorg voor mensen met dementie en hun omgeving een gezamenlijke verantwoordelijkheid is.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.