Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kees Donker en Marc Sterenberg versterken OIZ

Mark van Dorresteijn
Kees Donker is benoemd tot directeur van OIZ, de vereniging van Organisaties voor ICT in de Zorg. Het gaat om een nieuwe functie waardoor de organisatie verder moet professionaliseren. Marc Sterenberg is tegelijkertijd benoemd tot bestuursvoorzitter. Hij neemt deze rol over van Hans ter Brake, die statutair is afgetreden.
Kees Donker en Marc Sterenberg versterken OIZ

Donker heeft een technische achtergrond als elektrotechnisch ingenieur (Vermogens Elektronica). Sinds 2006 was hij verantwoordelijk voor Healthcare & Life Sciences en voor het Water management team in de Benelux als Directeur Innovatie en Technologie IBM Benelux. Tot 2012 was hij ook het executive contact voor de Nederlandse overheid vanuit IBM. December 2012 is hij met vervroegd pensioen gegaan en is hij bezig vanuit zijn B.V. Kees51 “Passing on his knowledge”

Sterenberg

Sterenberg is sinds maart 2008 commercieel directeur en sinds juni 2010 tevens statutair directeur van McKesson Nederland BV. In deze rol is hij eindverantwoordelijk voor het commerciële beleid. Voorzitter Marc Sterenberg: ‘Met Kees Donker hebben we een ervaren directeur aan het roer. Namens de vereniging OIZ wil hij zich op onafhankelijke wijze hard maken voor de belangen van onze leden die allen actief zijn binnen de zorg en het werkveld ICT. Daarbij gaat het onder andere om algemene belangenbehartiging, relaties met overheden en koepelorganisaties, standaardisatie en juridische vraagstukken. Hij beschikt op deze terreinen over een schat aan ervaring en een buitengewoon waardevol netwerk.’

OIZ

Bij OIZ zijn op dit moment bijna 80 organisaties aangesloten. Hiermee is het grootste deel van de branche vertegenwoordigd. Gezamenlijk vertegenwoordigen zij een omzet van meer dan € 500 miljoen op de Nederlandse markt. Ook grote internationaal opererende bedrijven zijn lid van de vereniging.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.