Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kennemer Gasthuis en Spaarne Ziekenhuis laten samenwerking toetsen

Mark van Dorresteijn
Het Kennemer Gasthuis en het Spaarne Ziekenhuis hebben hun voornemen tot vergaande samenwerking op 20 december voorgelegd aan de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).
Kennemer Gasthuis en Spaarne Ziekenhuis laten samenwerking toetsen

De NMa gaat vervolgens onderzoeken of patiënten in de regio bij samenwerking voldoende keuzemogelijkheden hebben. De ziekenhuizen hebben naar eigen zeggen informatie verstrekt over wie ze zijn, wat ze doen, welk marktaandeel ze hebben, hoe de samenwerking eruit zou gaan zien en welke zorginstellingen er nog meer in de omgeving van de ziekenhuizen zijn. Verder maken de ziekenhuizen een analyse van de reistijden van patiënten. Het uitgangspunt voor het onderzoek naar samenwerking is dat dit meerwaarde moet opleveren voor patiënten in de regio. Het Kennemer Gasthuis en het Spaarne Ziekenhuis nemen in april/mei 2012 een definitief besluit over de voortgang van de samenwerking.

Samenwerking

Het Kennemer Gasthuis en het Spaarne Ziekenhuis werken momenteel al samen op een aantal deelgebieden. Zo organiseert een aantal vakgroepen, zoals longgeneeskunde en chirurgie, al gezamenlijk hun weekenddiensten. Ook hebben de ziekenhuizen een gezamenlijk leerhuis voor onderwijs, opleidingen en onderzoek: het Linnaeusinstituut. De ziekenhuizen verwachten dat nog meer samenwerking voordelen oplevert voor patiënten in de regio en resulteert in een betere kwaliteit van zorg. Zo zouden de ziekenhuizen samen meer hoogwaardige zorg kunnen realiseren en er tegelijkertijd voor zorgen dat patiënten voor medisch specialistische zorg nog steeds in de buurt terechtkunnen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.