Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Kinddossier per 1 januari 2008 niet haalbaar’

Invoering van het elektronisch kinddossier (EKD) per 1 januari 2008 gaat niet lukken. Dat stelt Alares, een adviesbureau dat gemeentes begeleidt bij de invoering van het EKD, in een ingezonden stuk in Trouw.

Alares voert in zijn opiniestuk twee redenen aan voor de vertraging. Allereerst zijn drie ict-leveranciers – Getronics PinkRoccade, Centric en Ness – opnieuw naar de rechter gestapt omdat ze het niet eens zijn met de gunning van de bouw van het EKD aan Ordina. Eerder spande Ordina met succes een kort geding aan tegen de beslissing van EKD.NL om de bouw van het EKD te gunnen aan Getronics PinkRoccade.

Intikken

Bovendien stelt Alares dat voor de invoering van het EKD de nodige organisatorische barrières overwonnen moeten worden. De professionals moeten bijvoorbeeld leren om hun bevindingen in te tikken in de computer in plaats van op te schrijven zoals ze nu gewend zijn. Alares schat dat de invoering van het EKD bij de jeugdzorgorganisaties daarom zo’n 150 miljoen euro gaat kosten.

Astronomisch hoog

EKD.NL houdt vast aan de invoeringsdatum van 1 januari 2008, laat woordvoerder Paul Dral weten. “De voorbereidingen voor de implementatie kunnen gewoon doorgaan. Want hoe het EKD eruit komt te zien en wat het moet doen staat niet ter discussie.” De bedragen die volgens Alares nodig zijn voor de invoering van het EKD vindt hij “astronomisch” klinken. (ICTzorg – Mario Gibbels)

Lees ook:

EPD verbetert kwaliteit artsbezoek niet

‘Mogelijkheden ict niet benut’

Softwareleveranciers: EMD onuitvoerbaar’

Websites:

Alares

ekd.nl

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.