Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kingma kwartiermaker fusie IKZ en IKNL

De raden van bestuur van kankercentra IKNL en IKZ, respectievelijk Norbert Hoefsmit en Willem van der Ham, hebben overeenstemming bereikt over de benoeming van Herre Kingma tot kwartiermaker.
Kingma kwartiermaker fusie IKZ en IKNL
Foto: ANP Ed Oudenaarden

Herre Kingma is nu nog voorzitter van de raad van bestuur van Medisch Spectrum Twente, maar treedt per 1 mei terug in die functie. Als kwartiermaker gaat hij met een duidelijk mandaat het fusietraject voortzetten op basis van de eerder door beide partijen ondertekende intentieverklaring en het daaraan verbonden doelendocument.

Kennismaking
Het IKZ en IKNL schrijven op hun websites: ‘Het voornemen is dat zowel IKZ als IKNL een brede inbreng gaan leveren voor de nieuwe organisatie. Ook zijn er plannen gemaakt om de sectoren en afdelingen van beide organisaties onder leiding van een organisatiedeskundige nader met elkaar kennis te laten maken.’


Gesprek OR en VWS
De ondernemingsraad van het IKZ heeft donderdag 25 april een gesprek gehad met het ministerie van VWS over waarborgen ten aanzien van de inbedding van de onderzoeksfunctie en regionale verankering na de fusie tussen IKZ en IKNL. Ook is gesproken over de toekomst van de kankerzorg in Nederland. De ondernemingsraad heeft dit gesprek als goed ervaren.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.