Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kingma: Ziekenhuizen anticiperen onvoldoende

Terwijl de omzet van Nederlandse ziekenhuizen dit jaar is gestegen, is een meerderheid van de ziekenhuizen niet financieel gezond schrijft het dagblad Trouw. Herre Kingma, bestuursvoorzitter van het Medisch Spectrum Twente en voormalig Inspecteurgeneraal voor de Gezondheidszorg, stelt in de krant dat dit komt omdat de ziekenhuizen mogelijk niet genoeg hebben geanticipeerd op de ontwikkelingen in de gezondheidszorg.

Kingma stelt in Trouw dat ziekenhuizen ‘flinterdunnen marges’ hebben van 1 a 2 procent, terwijl dat ‘gezien de nieuwe manier van financiering van het vastgoed zou moeten oplopen naar vijftien, misschien twintig procent.

Ontwikkeling naar gespecialiseerde klinieken

Hij constateert in het dagblad dat mensen bewuster voor een ziekenhuis kiezen, de kosten voor ziekenhuizen blijven stijgen door bijvoorbeeld onderhoud aan het machinepark, complexere behandelingen en de ontwikkeling naar meer gespecialiseerde klinieken.

De uitdaging voor ziekenhuizen ligt volgens Kingma in het goedkoper aanbieden van kwalitatief goede zorg, meer aandacht voor de patiënt en het samenwerken met andere ziekenhuizen, revalidatiecentra, thuiszorg en verpleeghuizen. (Zorgvisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

Hogere omzetstijging Nederlandse Ziekenhuizen

Zorgvisie Top 100 grootste zorgaanbieders

PvdA: Kosten ziekenhuiszorg escaleren

Patiënten gespecialiseerde ziekenhuizen meest loyaal

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.