Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klant negatief over fusies

LEUSDEN - Verzekerden en huisartsen zien weinig heil in de aangekondigde fusie van zorgverzekeraars VGZ en Univé en die van Menzis, Agis en Delta Lloyd.

Daar worden alleen de verzekeraars zelf beter van, verwacht 62 procent van de klanten en 83 procent van de huisartsen. Slechts 22 procent van de verzekerden en 14 procent van de huisartsen denkt dat de klant ervan profiteert.

Marktresponse

Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerd onderzoek van MarketResponse onder ruim vijfhonderd verzekerden en ruim honderd huisartsen.

Vrezen

Zowel klanten (63 procent) als huisartsen (90 procent) vrezen dat de zorgverzekeraars door de fusies nog meer macht krijgen.

Kwart verwacht voordeel

Slechts een kwart van de klanten verwacht financieel voordeel te hebben van de fusies. Een meerderheid denkt wel dat de gefuseerde verzekeraars goedkoper zorg kunnen inkopen, maar verwacht dat de bedrijven die besparing niet aan de klanten ten goede zullen laten komen. Ruim 60 procent denkt dan ook dat de verzekeraars alleen gaan fuseren om meer winst te maken. Een deel van de fusiepartners heeft overigens geen winstoogmerk. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.