Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klein verlies voor Baalderborg Groep

Redacteur Zorgvisie
De Baalderborg Groep heeft in 2016 een klein verlies geleden. De zorgorganisatie voor mensen met een beperking en ouderen eindigde het jaar met een min van 248 duizend euro. Dat blijkt uit de jaarrekening over vorig jaar.
Financieel2016-Fotolia-400.jpg
Foto: Fotolia

De Baalderborg Groep heeft tachtig woon- en zorglocaties in Drenthe en Overijssel. De jaarrekening over 2016 laat zien dat de zorgorganisatie het vorig jaar minder deed dan in 2015. Toen was het resultaat nog 851 duizend euro in de plus; in 2016 zakte het naar een min van 248 duizend euro. Dat had een klein effect op het eigen vermogen van de Baalderborg Groep, dat van 20 miljoen euro daalde naar 19,8 miljoen.

Verwachtingen Baalderborg Groep
Het bestuur van de zorgorganisatie heeft ervoor gekozen om geen jaarverslag te maken over 2016, daarom blijft een verklaring voor het verlies uit. Wel blijkt uit de jaarrekening dat de Baalderborg Groep aan het eind van het jaar een goede solvabiliteitsratio en liquiditeitspositie kende. Daarom is bij het opstellen van het verslag uitgegaan van de continuïteitsveronderstelling, gebaseerd op het meerjarenperspectief, de contractering voor 2017 en de begroting voor dat jaar.

Dossier Governance
In het dossier governance staan artikelen over de wijze van besturen, de gedragscode en het toezicht op organisaties.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.