Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Kleine organisaties leveren betere ouderenzorg

Mark van Dorresteijn
Kleine ouderenzorgorganisaties voeren minder verbeteracties uit, maar leveren wel betere zorg. Dat blijkt uit het proefschrift ‘Trinity of Quality Improvement’ van Sjenny Winters. Zij promoveerde op vrijdag 12 september 2014 aan het instituut Beleid & Management Gezondheidszorg (iBMG) van de Erasmus Universiteit Rotterdam.
Kleine organisaties leveren betere ouderenzorg
Foto: ANP - Roos Koole
Premium

Winters onderzocht hoe de kwaliteit

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  5 REACTIES

  1. Is deze uitkomst gescreend en gecorrigeerd op precies dat statistische effect dat Nobelprijswinnaar Daniel Kahneman aantoonde? Kleine organisaties zijn altijd oververtegenwoordigd in de groep ‘best’ presterende organisaties; net als overigens in de groep ‘slechtst’ presterende organisaties. Hoe kleiner de organisatie, hoe geringer statistisch namelijk de tendens naar het midden is.
   Kortom: wat is de waarde van deze onderzoeksuitkomst precies? Op basis van de quote in Zorgvisie nog weinig.

  2. Lees alle reacties
  3. Uitdaging voor concerns om een ”lichter” concept te ontwikkelen op basis van kleinschaliger concepten en waarvan het businessmodel op basis van wonen en zorg scheiden is (mensen betalen hun eigen huur en service (voorzien in levensonderhoud). Dan blijft er letterlijk energie en focus over om enerzijds publieke en kwalitatief hoogwaardige zorg te bieden, en anderzijds een particulier en aangenaam woon- en service component te leveren. Wij zien de succesformule bij een twintigtal kleinschalige woonvormen die wij regelmatig toetsten met behulp van het Improvement Mdoel. Ook wij geloven stellig in focus op het inhoudelijk klantproces zelf, en het toepassen van kwaliteit daar waar het hoort. zie http://www.stichtingbim.nl

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.