Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kliniek van IJsselmeerziekenhuizen in Dronten geopend

IJsselmeerziekenhuizen in Emmeloord en Lelystad hebben gisteren samen met lokale huisartsen een polikliniek in Dronten geopend. De kliniek begint met de specialismen cardiologie en dermatologie.

Later komen er onder meer chirurgie en kindergeneeskunde bij. “We hebben een moeilijke periode achter de rug. Dit is iets waar we heel blij mee zijn”, zei een woordvoerster van de IJsselmeerziekenhuizen donderdag. Door de komst van de poli kunnen inwoners van de gemeente Dronten snel en dicht bij huis terecht bij een medisch specialist. In het dorp is namelijk geen ziekenhuis. Het Sint Jansdalziekenhuis in Harderwijk begint in maart ook een poli in het Flevolandse dorp.

Twee poliklinieken

“We maken ons er geen zorgen over dat er twee poliklinieken in het dorp komen. De huisartsen in de gemeente Dronten hebben specifiek voor een samenwerking met ons gekozen”, aldus de woordvoerster van de IJsselmeerziekenhuizen. Bestuurslid Jan Voorburg van het Harderwijker ziekenhuis gaf eerder al aan dat twee poliklinieken in één dorp best kunnen. “Ons ziekenhuis staat in de top tien. De IJsselmeerziekenhuizen bungelen onderaan. Dan maak ik me geen zorgen over de keuze van de patiënten.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

MC groep begint kliniek in Dronten

Overheid in raad van toezicht IJsselmeerziekenhuizen

Loek Winter eigenaar IJsselmeerziekenhuizen

Provincie stopt twee miljoen in IJsselmeerziekenhuizen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.