Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klink: ‘Invoering landelijk EPD trager dan gepland’

Mario Gibbels
Naar verwachting zijn eind dit jaar 560 zorgaanbieders aangesloten op het landelijk EPD en niet de geplande 900. Dat schrijft minister Klink in een deze week verschenen EPD-voortgangsrapportage.

Op 31 oktober waren er 400 zorgaanbieder aangesloten op het landelijk schakelpunt (LSP): 285 apotheken, 10 ‘huisartsdienststructuren’, 97 huisartspraktijken en 8 ziekenhuizen. Het aantal dossiers dat eind september via het LSP kon worden geraadpleegd was circa 800.000. Belangrijkste reden voor de vertraging bij de aansluiting op het LSP is volgens Klink dat een aantal ict-leveranciers meer tijd nodig heeft voor de aanpassing van hun systemen voor aansluiting op het LSP.

Toch optimistisch

Toch is Klink optimistisch over de voortgang van de verdere invoering van het landelijk EPD. Hij wijst erop dat een grote ict-leverancier, hij doelt daarbij waarschijnlijk op PharmaPartners, met 33 procent marktaanddel in de huisartsenzorg en 52 procent marktaandeel onder apotheken, heeft aangegeven dat zijn systemenen nog dit jaar klaar zijn voor aansluiting op het LSP. (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.