Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klink kritisch over concentratie zorg

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Concentratie van zorg kan leiden tot minder keuzevrijheid en een race naar de bodemprijs. Daarvoor waarschuwt VGZ-bestuurder Ab Klink in een interview met Zorgvisie.
Klink kritisch over concentratie zorg

Als zorgvolumes steeds meer worden geconcentreerd in steeds minder ziekenhuizen, dan zullen zorgverzekeraars steeds vaker bij dezelfde zorgaanbieders zorg inkopen. Voor verzekeraars wordt het daardoor erg moeilijk om zich van elkaar te onderscheiden op kwaliteit, redeneert Ab Klink, lid raad van bestuur van zorgverzekeraars VGZ, in het oktobernummer van Zorgvisie Magazine. ‘Het risico van te veel concentratie is dat alleen nog prijs de onderscheidende factor is tussen verzekeraars. En als je alleen gaat duwen op de prijs, dan leidt dat al snel weer tot minder kwaliteit en soms tot compenserend gedrag rond volumes.’

Kritischer bij ACM

Bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) hebben verzekeraars tot nu vaak een positief advies afgegeven bij ziekenhuisfusies. Klink vindt dat verzekeraars in de toekomst een kritischer geluid moeten laten horen bij de ACM. Lees het hele artikel in Zorgvisie Magazine.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.