Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klink om hulp gevraagd bij sluiting ziekenhuis

De drie Walcherse gemeenten Middelburg, Vlissingen en Veere willen dat minister Klink van Volksgezondheid ingrijpt bij de plannen om het Vlissingse ziekenhuis te sluiten. Ze hebben de minister hierover een brief gestuurd.
Klink om hulp gevraagd bij sluiting ziekenhuis

De bestaande ziekenhuizen in Goes en Vlissingen hebben kort geleden bekendgemaakt het ziekenhuis in Vlissingen te willen sluiten. Goes zou een groot ziekenhuis krijgen en in Middelburg zou een ‘spoedplein’ voor urgente zorg komen. De Walcherse gemeenten zijn bang dat een groot deel van de ruim 100.000 bewoners op Walcheren hiervan de dupe is. In noodgevallen zou het te lang duren voordat mensen goede en passende medische zorg krijgen.

Verantwoorde zorg

De drie gemeenten vinden het vreemd dat het hoofdziekenhuis in Goes komt, terwijl het grootste deel van de potentiële patiënten op Walcheren woont. Die regio is het dichtst bevolkt. In de zomer komen daar nog eens enkele tienduizenden toeristen bij die aan de Walcherse kust vakantie vieren. De drie Walcherse gemeenten insinueren in de brief dat de leiding van het ziekenhuis in Goes andere belangen heeft dan het leveren van verantwoorde zorg voor patiënten uit het verzorgingsgebied.

Privéklinieken en wellnesscentra

De directie van het Goese Oosterscheldeziekenhuis zou, volgens een woordvoerder, nauwe banden onderhouden met vakantieparken uit de omgeving. Gezamenlijk zouden ze willen investeren in privéklinieken en wellnesscentra die toeristen een combinatie bieden van medische zorg en ontspanning. Ook zijn de gemeenten zeer ontevreden over het feit dat de ziekenhuisdirecties hun reorganisatieplannen hebben ontwikkeld zonder personeel, bevolking en gemeentebestuurders daarbij te betrekken. (ANP)

Lees ook:

Goes wint van Vlissingen

Zeeuwse ziekenhuizen opnieuw naar NMa voor fusie

CDA Zeeland steunt fusie­plannen ziekenhuizen

Personeel Ziekenhuis Walcheren wil af van directeur

Vierhonderd handtekeningen tegen ziekenhuisbestuur

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.