Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klink wil 47 extra ambulances

Minister Klink van Volksgezondheid heeft besloten dat er in heel Nederland op korte termijn totaal 47 extra ambulances bijkomen. Hij volgt hiermee een advies van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Het RIVM adviseert dit omdat het aantal ritten en het aantal standpunten is toegenomen. Daarnaast is ook de norm aangepast. Volgens de huidige norm, referentiekader-2008, moet 97 procent van de ambulances binnen twaalf minuten bij de patiënt zijn. In 2004 lag de norm nog op 95 procent binnen dertien minuten. Door de recente aanpassing van de norm kan met het huidige aantal ambulances niet meer worden voldaan aan de scherpere eis en zijn er nu dus meer ambulances nodig. Ook wordt nu gebruik gemaakt van een nieuw rijtijdenmodel. Het eerdere rijtijdenmodel was gebaseerd op ambulancesnelheden uit 1998 en een routeplanner uit 1999. Het nieuwe rijtijdenmodel gebruikt snelheden en een routeplanner uit 2007. Het aantal standplaatsen ten opzichte van 2004 van 195 moet worden uitgebreid naar 206 in 2008. De meeste van de 47 extra ambulances gaan naar de regio’s Utrecht, Zeeland en Rotterdam. Elke regio heeft de vrijheid de ambulancevoorziening naar eigen inzicht te optimaliseren. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Definitief akkoord over B3-ambulancediensten

Klink onderzoekt snelheid ambulances

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.