Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

KNMG gaat zich sterk maken voor het EPD

Mario Gibbels
De KNMG gaat zich het komend jaar sterk maken voor het EPD. Dat zegt voorzitter Arie Nieuwenhuijzen Kruseman in een interview in ICTzorg magazine dat deze week uitkomt. “We zullen het komend jaar telkens weer de meerwaarde van het EPD benadrukken.”

De belangenorganisaties van zorgverleners en het ministerie van VWS hebben onlangs overeenstemming bereikt over de invoering van het landelijk EPD. Daarbij gaat het zowel om de aanleg van een landelijk systeem als de ontwikkeling van regionale systemen voor de uitwisseling van patiëntgegevens.

Bewust maken van het belang

De KNMG ziet het nu als haar taak om artsen bewust te maken van het belang van het EPD, aldus Nieuwenhuijzen Kruseman. “Door ze erop te wijzen dat het de kwaliteit van de zorg ten goede komt. En dat het ook veel handiger is. Nu gaat er nog veel tijd verloren met het schrijven van brieven en het plegen van telefoontjes om informatie uit te wisselen. Met een EPD gaat dat allemaal een stuk sneller en makkelijker.”

Illusie

Nieuwenhuijzen Kruseman gelooft echter niet dat komend jaar alle zorgverleners aangesloten zullen zijn op het landelijk schakelpunt (LSP). “Het is een illusie om te stellen dat binnen een à twee jaar alle zorgverleners, van Schiermonnikoog tot Maastricht en van Breskens tot Dokkum, zijn aangesloten op het LSP.” (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.