Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

KNMG lanceert ethische toolkit

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
Wanneer mag je je beroepsgeheim doorbreken? En mag je een patiënt gedwongen behandelen? Artsenfederatie KNMG heeft vandaag een ethische toolkit gelanceerd om zorgprofessionals bij dit soort vragen de weg te wijzen.
Ethische Toolkit
Foto: KNMG

De toolkit is een online naslagwerk op het gebied van medische ethiek voor geneeskundestudenten en artsen. Het online hulpmiddel bevat onder meer een praktisch stappenplan en begrippenlijst, podcasts en een scala aan toegankelijke informatie. Denk daarbij aan een inleiding in de ethiek en relevante ethische theorieën.

Ethische toolkit

Het online naslagwerk geeft handvatten om ethische dilemma’s in de praktijk te herkennen, te analyseren en een besluit te nemen. De toolkit is ontstaan uit een samenwerking tussen de KNMG en De Geneeskundestudent. ‘Een mooie combinatie van solide ethische kennis en het precies weten hoe dit te vertalen naar de arts van de toekomst’, aldus de KNMG. Naast online informatie, worden er maandelijks columns, artikelen en podcasts gepubliceerd, waarin onder meer ethische dillema’s worden belicht.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.