Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

KNMG: Nieuwe richtlijn euthanasie

Redacteur Zorg+Welzijn
Artsenfederatie KNMG en apothekersorganisatie KNMP hebben een nieuwe richtlijn ‘Uitvoering euthanasie en hulp bij zelfdoding’. De richtlijn bevat aanwijzingen en handvatten voor uitvoering in de praktijk.
KNMG: Nieuwe richtlijn euthanasie

De richtlijn ondersteunt artsen en apothekers bij een effectieve en veilige uitvoering van euthanasie, aldus KNMG en KNMP. Met praktisch goed toepasbare teksten met handvatten voor arts en apotheker voor de gezamenlijke voorbereiding en evaluatie van euthanasie en hulp bij zelfdoding. De richtlijn vervangt de KNMP Standaard Euthanatica uit 2007 en bevat onder meer aanwijzingen voor te gebruiken euthanatica, doseringen, wijze van uitvoering en toedieningmaterialen.

Uitvoering

De artsenfederatie en de apothekers benadrukken dat euthanasie of hulp bij zelfdoding is in de eerste plaats voor de patiënt en diens naasten een ingrijpende gebeurtenis is. Maar ook voor arts en apotheker: ‘Zij worden niet dagelijks geconfronteerd met de uitvoering van euthanasie of het verlenen van hulp bij zelfdoding. Deze gezamenlijke richtlijn benadrukt zowel de persoonlijke én gedeelde verantwoordelijkheid van artsen en apothekers in dit proces. (Zorgvisie – Carolien Stam / foto: ANP Lex van Lieshout)

Lees meer

Onderlinge voorwaarden belangrijk bij euthanasie

Nieuwe richtlijn voor arts bij euthanasie

Verzoek om euthanasie al jaren stabiel

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.