Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

KNMG wil gesprek over EPD met beroepsveld en Klink

Annelies Vermeulen
De KNMG wil op korte termijn overleg tussen de artsenorganisaties en minister Klink over vervolgstappen in de elektronische uitwisseling van patiëntgegevens.
KNMG wil gesprek over EPD met beroepsveld en Klink

De KNMG vindt de pas ingebouwde rust belangrijk. “Die rust is nodig om enerzijds de EPD-wetgeving te heroverwegen, want daarover hebben wij en vele anderen kritische opmerkingen gemaakt”, zegt directeur beleid Lode Wigersma. “En anderzijds geeft het ruimte aan de veldpartijen om de infrastructuur voor gegevensuitwisseling te vervolmaken en uit te testen.”

Het bevreemdt de KNMG wel dat het ministerie de discussie in de Eerste Kamer uitlegt als ‘ondersteuning van het beleid en geheel in lijn met wat minister Klink wil’. De KNMG nodigt de minister uit voor een gesprek om onomkeerbare stappen te vermijden en stappen in de juiste richting te zetten. De structurele financiering voor ontwikkeling en implementatie van gegevensuitwisseling zal ook onderwerp van gesprek zijn. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Eerste Kamerlid Tan zwakt EPD-motie af

Eerste Kamer stelt besluit over epd-moties uit

Klink: ‘Landelijk epd kan niet stopgezet worden’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.