Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

KNMG wil overleg met Klink over EPD

Mark van Dorresteijn
Op korte termijn moet er overleg plaatsvinden tussen de artsenorganisaties en demissionair minister Klink over vervolgstappen in de elektronische uitwisseling van patiëntgegevens. Dat stelt de artsenorganisatie KNMG.
KNMG wil overleg met Klink over EPD

De artsenorganisatie pleit voor een overleg nadat op 6 juli door de Eerste Kamer een drietal moties werd aangenomen. Gevolg van de aangenomen moties is dat er geen onomkeerbare stappen mogen worden genomen op het gebied van het elektronisch patiëntendossier (EPD).

Rust

Directeur van de KNMG, Lode Wigersma, laat weten ingebouwde rust belangrijk te vinden. “Die rust is nodig om enerzijds de EPD-wetgeving te heroverwegen, want daarover hebben wij en vele anderen kritische opmerkingen gemaakt. En anderzijds geeft het de ruimte aan de veldpartijen om de infrastructuur voor gegevensuitwisseling te vervolmaken en uit te testen.”

Vermijden onomkeerbare stappen

Door een gesprek wil de KNMG onomkeerbare stappen vermijden en stappen in de juiste richting te zetten. Structurele financiering voor ontwikkeling en invoering van het EPD zal ook onderwerp van gesprek zijn. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Eerste Kamerlid Tan zwakt EPD-motie af

Klink: ‘Landelijk epd kan niet stopgezet worden’

KNMG-voorzitter tegen stopzetten landelijk epd

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.