Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kort geding Vilente tegen Renkum en Arnhem

Zorginstelling Vilente heeft een kort geding aangespannen tegen de gemeenten Arnhem en Renkum. In dit kort geding eist Vilente dat de aanbesteding huishoudelijke zorg door de rechter onrechtmatig wordt verklaard.

Vilente heeft een geschil met de gemeenten Renkum en Arnhemover de hoogte van de tarieven voor de huishoudelijke zorg in het kader van de Wmo. Het door de gemeente geboden tarief is volgens de zorgonderneming niet voldoende om het salaris van de huishoudelijk medewerkers te bekostigen. In de dagvaarding stelt Vilente dat de berekening waarop de gemeente haar tarieven baseert, onjuist is.

Deloitte

Volgens manager thuiszorg Berty Wortman van Vilente blijkt uit een onderzoek dat Deloitte voor de gemeenten heeft uitgevoerd naar het Wmo-tarief, dat het tarief onjuist tot stand is gekomen. “Dit document is doorgespeeld naar ons. Er staan duidelijk foute veronderstellingen in. Ik denk dus dat wij wel goede kansen hebben.”

Wmo-tarief

Sinds de invoering van de Wmo per januari 2006 biedt Vilente in de gemeenten Ede, Wageningen en Renkum huishoudelijke hulp via de Wmo aan cliënten. In de afgelopen twee jaar heeft dat Vilente veel geld gekost aangezien de tarieven niet kostendekkend waren. Vilente kan zich verliezen bij deze vorm van dienstverlening niet langer permitteren. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Wmo uurtarief gemiddeld 2,40 euro te laag

Kritiek op tariefverhoging Wmo

ActiZ daagt VWS om thuiszorgtarief

Thuiszorg in Twente wil Wmo-contract aanpassen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.