Kritiek op zorghervorming neemt toe

Zorgorganisaties, cliënten en mantelzorgers hebben geen vertrouwen in de zorghervorming en waarschuwen voor problemen en aanhoudende onduidelijkheid. Volgens staatssecretaris Van Rijn, de gemeenten en premier Rutte komt het allemaal goed.
Kritiek op zorghervorming neemt toe
Foto: ANP Jerry Lampen

Over ruim vijftig dagen is het zo ver. De zorghervorming die op 1 januari 2015 van kracht wordt, is volgens Van Rijn noodzakelijk om de continuïteit van zorg te borgen. VWS en gemeenten verwachten geen onoverkomelijke problemen.

Zorgen om wijkverpleging

Wijkverpleging moet vanaf 2015 de oplossing zijn voor de zorg thuis aan ouderen en langdurig zieken. Want nu ouderen met een lichte zorgvraag langer zelfstandig blijven wonen, moet de wijkverpleging zorgen voor goede zorg en ondersteuning thuis. Henri Plagge, raad van bestuur de Zorgboog, geeft aan dat zorgverzekeraars, naast de bezuiniging van 400 miljoen door het kabinet, er nog een

15
62

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.